habanero

Direktlänk till inlägg 16 april 2011

Elfenbenskusten

Av habanero - 16 april 2011 10:39

Den gamle presidenten Laurent Gbagbo med familj greps till slut i måndags.Man har även gripit den karismatiske ledaren av de fruktade Gbagbo-trogna Unga Patrioterna,Charles Ble Goude.

Alassane Outtara har meddelat att skolorna öppnar igen efter påsken.

Han har även beordrat ett omedelbart återupptagande av kakaoexporten.

De sanktioner som EU införde tidigare för att försvaga Gbagbo har lamslagit landets export av kaffe och kakao.Elfensbenskusten är världens största kakaoproducent med 40% av världsmarknaden.Sanktionerna har fått förödade konsekvenser för landets ekonomi,villket i sin tur inneburit  en humanitär katastrof.

Ouattara har även lovat att vända sig till den internationella brottsdomstolen för att massakrerna i västra delen av landet ska bli utredda.Han har gett sig själv en tidsfrist på två månader för att bringa fred i landet och befria det från legosoldater och oberoende miliser. 


Det är en lång väg att gå.Kan bara hoppas att Ouattara klarar av att skapa en samlingsregering och bli en president för alla ivorianer oavsett regional tillhörighet, etnicitet, religion och politisk tillhörighet, och varken bli eller upppfattas som en fransk marionett.


Vår resa till Elfebenskusten blev uppskjuten i sista sekunden i december när oroligheterna blev riktigt allvarliga efter presidentvalet, och inbördeskriget var nära.

Vi har förträngt den efterlängtade resan, som ju är uppskjuten till någon gång i november i år.Att sörja en resa som inte blev av fanns inte i vår värld ,vad är väl det när hela landet höll på att brinna upp och människorna med det.


Nu spirar hoppet för Elfenbenskusten igen.

 
 
LiLo

LiLo

16 april 2011 21:20

Hoppas verkligen det blir bättre/bra och också att ni kan resa senare. Ska båda killarna med i så fall? Har de varit där förr? och du?
Spännande som bara den.
Kram (försökte fota min nya frissa, men jag såg helt sliten och hemsk ut, även om frissan var fin!)

http://www.kucke-li-lo.bloggplatsen.se

habanero

16 april 2011 21:39

Alla ska med,om det blir nåt.Varken jag eller killarna har varit där tidigare, antingen har det varit oroligheter när vi kunnat åka eller så har vi inte haft möjlighet av olika anledningar.Det är rätt dyrt så det är ingen idé att åka för två veckor.Hoppas det går vägen denna gång.
Äsch då,kanske är du piggare imorgon,kul att du blev nöjd iaf.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av habanero - 20 mars 2012 10:28

      I dagens Metro står det om ett "nytt" projekt där ungdomar ska bli en extraresurs i Stockholms äldreomsorg. Staden avsätter tre miljoner kronor för att unga på helger och skollov ska ordna aktiviteter och menmingsfull sysselsättning fö...

Av habanero - 14 mars 2012 22:22

blott sexton år var jag...minns du detta? http://www.youtube.com/watch?v=FhZjEDwG9p4 ...

Av habanero - 10 mars 2012 18:31

Ja jösses, vad jag skrattar åt denna diskussion.  Befrämjar användandet  av pronomen"hen" jämlikhet eller gör det allt bara svårare, krångligare och dessutom i text klumpigare och mer svårläst? Kära svenska vänner! Det gör varken det ena eller de...

Ovido - Quiz & Flashcards